rippikoulu.net

Rippikoulu netissä.

Seurakunnat

Vanhemmalle

Leiri

Rippikoulu on tärkeä osa nuoren kasvamista aikuiseksi. Ripari on usein leirimuotoinen ja se järjestetään leirikeskuksessa. Yllättävän ikävän varalle on kehitetty vierailuajat jolloin vanhemmat ja kaverit voivat käydä tapaamassa rippikoululaista. Näistä saat tarkemmin tietoa leirikirjeestä.

Valokuvaus

kukkia

Konfirmaatiooniittyy usein ryhmävalokuvaus lisäksi monet ottavat yksityiskuvan kuvaamossa. Nyt digikameroiden aikana mahdollisuutena on että joku kuvaamisen taidon hallitseva sukulainen ottaa kuvan ja kortit teetetään näistä kuvista. Jos aikeena on mennä valokuvaamoon niin muistakaa hoitaa varaus ajoissa. Kesäviikonloput ovat häiden ja konfirmaatioiden sesonkiaikaa ja kuvaajilla riittää kiirettä

Juhlat

kuva kirkosta

Rippijuhlat ovat varmasti jokaisessa suvussa hieman erilaisia. Toisissa on vieraina vain joitakin nuorille tärkeimpiä ihmisiä ja toisissa on paikalla sukulaisia, ystäviä ja naapureita satamäärin. Paljon tietysti riippuu myös siitä mitä juhlien päähenkilö nuori itse toivoo ja mihin vanhemmat repeävät.

Myös tarjoiluja on hyvä miettiä nuoren kanssa etukäteen, pitkämatkalaisille voisi olla hyvä tarjota ruokaa jo ennen Messuun menemistä. Saattaahan olla että monet ovat lähteneet liikkeelle jo kovin aikaisin. Konfirmaatiojuhla on sopiva hetki polttaa loppuun jo kasteessa saatu kastekynttilä. Joissakin seurakunnissa voi myös leiriltä tutun papin ja isoset saada vierailemaan juhlassa jos heitä muistaa pyytää etukäteen. Jos näille vieraille ei tarjoilut erityisemmin maistu niin syynä ei välttämättä ole huonot kokkaukset vaan se että takana on jo kahdenkymmenenpaikan tarjoilut ja säätely on pettänyt. Vieraat saattavat myös esittää nuorelle tai hänen kanssaan rippikoulusta tutun laulun kuten vaikkapa Lapsuuden uskon.

© rippikoulu.net 2002-2015