rippikoulu.net

Rippikoulu netissä.

Seurakunnat

Nuorelle

Konfirmaatio merkitsi joskus ennen vanhaan aikuiseksi tuloa. Nykyään monille taitaa olla tärkeintä päästä kavereiden kanssa riparille pitämään hauskaa ja varmistamaan samalla tulevaisuuden kirkkohäät ja kummiksi pääsy. Eivätkä ne rippijuhlatkaan tietysti mitkään hassummat kekkerit ole. Toivottavasti riparilta tarttuu mukaan hauskojen muistojen ja uusien ystävien lisäksi muutakin. Esimerkiksi tieto siitä, että seurakunta voi auttaa monissa elämän vaikeissa tilanteissa ja että rukouksen voi lukea hiljaa mielessään aina kun siltä tuntuu.

Ulkoläksyjen lukua

Rippikoulua ei ole mitenkään vaikea päästä läpi. Tärkeintä on, että osallistuu järjestettyyn opetukseen. Monissa seurakunnissa on tapana, että rippikoululaiset opettelevat ulkoa muutaman asian, kuten Isä meidän -rukouksen ja Herran siunauksen. Ne on kuitenkin paljon helpompi päntätä kuin vaikka montakymmentä ruotsin sanaa, eikä varmaankaan niiden takia ole kenenkään rippikoulu jäänyt kesken.

jalat iltaohjelmassa

Riparia ei tarvitse etukäteen jännittää. Ensimmäisenä päivänä vastassasi on parikymmentä muutakin, joilla on paljon uusia asioita edessä. Epäselvistä asioista voi aina kysyä isosilta ja työntekijöiltä. Jollet halua mennä oman seurakuntasi järjestämälle riparille vaan tahtoisit esimerkiksi lähteä yhdessä leirille toisella paikkakunnalla asuvan ystäväsi kanssa, sekin järjestyy. Otat vain yhteyttä suoraan siihen seurakuntaan, joka rippikoulun järjestää. Yhdistysten järjestämiin rippikouluihin tulee paljon toisilleen etukäteen outoja nuoria, jotka etsivät uusia tuttavuuksia. Yhdistykset ja seurakunnat järjestävät myös mm. laskettelu- ja vaellusrippikouluja.

Jos riparin päättyminen kovasti surettaa, voit osallistua seurakunnan järjestämään nuortentoimintaan tulevaisuudessakin. Melkein puolet lähtevät riparin jälkeen isoskoulutukseen ja pääsevät tulevina vuosina jälleen rippikouluun, tällä kertaa vain ryhmänohjaajan roolissa.

© rippikoulu.net 2002-2015