rippikoulu.net

Rippikoulu netissä.

Seurakunnat

Riparimuistoja

Lähetä oma muistosi. Parhaat julkaistaan ja osa palkitaan leffalipulla!

Heilin riparimuisto

Kävin riparin 2014 hiihtolomalla täällä kotiseurakunnan kurssikeskuksella. Viikonloppujakson liimauduin kiinni parhaaseen kaveriini, enkä uskaltanut jutella muille ilman että hän oli paikalla. Jo silloin porukka vaikutti avoimelta ja mukavalta ja aloin rentoutua.

Kuitenkin, kun päästiin viikkoleirille, paras kaverini oli päättänyt vaihtaa päivärippikouluun. Minua pelotti, koska olin jäänyt yksin. Kävelin sisään yhteistilaan toivoen, että minullekin löytyisi oma paikka leiriltä. Heti leirin alettua tajusin kuitenkin, että olen pelännyt turhaan. Minulle löytyi kolme huonekaveria heti, yhteistila oli aina täynnä iloista ja avointa porukkaa ja kurssikeskuksen ruoka oli tasan yhtä hyvää kuin miksi sitä oli kehuttukin, ellei jopa parempaa.

Johtuen eri kulttuurista tulleista vanhemmista, en entuudestaan tiennyt paljoa riparista. Ulkoläksyistä olin kuullut vajaa puolet joskus uskonnontunnilla koulussa, muut olivat täysin uusia. Panikoin, koska uskontunnustuksen opetteleminen alusta asti viikon aikana tuntui mahdottomalta. Yllätyksekseni ulkoläksyt oli kaikki suoritettu jo kolmantena leiripäivänä (jopa uskontunnustus, jossa oli omien sanojeni mukaan järjettömästi asiaa ja ainakin sata eri taivutusmuotoa sanasta 'pyhä').

Ripari oli elämäni paras viikko, sain sieltä monta ystävää sekä leiriläisistä että henkilökunnasta. Heitä on kiva moikkailla esim. koulun käytävillä tai kaupungilla ja muistella riparifiilistä lämmöllä. Riparin jälkeen olen käynyt myös seurakunnan kahveilla, nuortenilloissa ja -messuissa, sekä muissa tapahtumissa (viimeksi eilen) ja sen lisäksi toimin isosena tällä hetkellä toista vuotta sekä lastenleireillä että ripareilla. Ripari oli elämäni paras päätös!

- Heili 2.11.2015 -

Riparimuisto Saksasta

Oman rippikouluni kävin Saksassa pienessä Cellen kaupungissa joka oli kuitenkin oman seurakuntani järjestämä eli kaikki nuoret olivat omalta paikkakunnaltani vaikka kaukana oltiinkin. Kavereita oli entuudestaan vain kolme mutta viikonlopulla niitä oli jo toistakymmentä, ripari on mahtava kokemus missä on yleensä aivan loistava yhteishenki ja kaikki ovat kavereita toistensa kanssa ja se oli aivan varmasti elämäni paras viikko. Menkää kaikki ihmiset riparille vaikka ateisteja olisittekin! - Juuso -

Lähetä oma muistosi. Parhaat julkaistaan ja osa palkitaan leffalipulla!

© rippikoulu.net 2002-2015